Master thesis fiscale economie tilburg

Terug naar boven Hoe gebruik je de opgedane kennis op de Universiteit van Tilburg in je baan? Meer informatie over de Extended Master Fiscale Economie in het kort Een generalistische master die nauw aansluit op het snel veranderende fiscale vakgebied.

Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog is ons belastingstelsel enorm veranderd door de invloed van de Duitse bezetter. Consumptie en vrije tijd zijn constant in dit model.

De Nederlandse Wet IB is gebaseerd op het bronnenstelsel. We ontwikkelen, bouwen en onderhouden technologisch hoogstaande en duurzame verbindingen, netwerken en installaties voor water, energie en petro chemie.

Vooral voor economen geldt een heffing over inkomen uit kapitaal als een discussiepunt. Dit probleem heb je niet bij een bestedingsbelasting.

Rijkers weet deze tegenstelling erg goed te verwoorden. Maar vanuit de optiek van de economie, de kapitaalmarktbewegingen, de internet-economie en de internationale betrekkingen achtte het kabinet de vermogenswinstbelasting niet wenselijk.

Masterthesis Fiscaal Recht, Fiscale Economie en de Postdoctorale opleiding Belastingkunde

In dit onderzoek komt het begrip kapitaalinkomen vaak aan de orde. Onderzoek van het OESO wijst echter wel uit dat een vermogensbelasting met name belasting op onroerend goed het minst verstorend werkt Ook hen wil graag hartelijk danken voor de vrijgemaakte tijd en bruikbare tips.

Een bestedingsbelasting belast het kapitaalinkomen en ook het arbeidsinkomen namelijk pas wanneer het gebruikt wordt voor consumptie, waardoor het kapitaal onbelast kan aangroeien.

Daarnaast zijn er in de praktijk geen perfect werkende kapitaal- en verzekeringsmarkten.

Allereerst maak ik dagelijks gebruik van de opgedane vakkennis op het gebied van BTW. Een inkomensbelasting kan zodoende de kenmerken van een bestedingsbelasting hebben, terwijl feitelijk het inkomen wordt belast en niet de consumptie. Het opdoen van werkervaring via bijvoorbeeld een werkstudentschap of stage is erg aan te raden.

Een voorbeeld daarvan is dat de vermogensbelasting op geen enkele wijze rekening houdt met inflatie. De keuze om een werkstudentschap bij PwC te gaan doen, is beslissend geweest voor het verloop van mijn studie en heeft ertoe geleid dat ik nu deze functie heb.

De fiscaal juristen vinden daarentegen dat een belastingstelsel 1 Nota n. Judd geeft aan dat de economie op lange termijn naar een stationaire toestand convergeert, waarbij de beloning van kapitaal constant is.

Doordat het inkomen volgens economen direct wordt geconsumeerd, zou het in dat geval niet uitmaken of er sprake is van een consumptie- of een inkomensbelasting.Volg een aansluitende master. De meeste studenten volgen na hun bachelor nog een aansluitende master. Met jouw bachelordiploma Fiscale Economie heb je onder andere toegang tot de volgende masteropleidingen in Tilburg.

Master Thesis Fiscale Economie “De beperkingen van de kwijtscheldingswinstvrijstelling in groepsverhoudingen” Naam: Rik van de Meerendonk.

Met Fiscale Economie volg je een generalistische master die nauw aansluit op het snel veranderende fiscale vakgebied. dienen hun master thesis te schrijven over een onderwerp op het gebied van de indirecte belastingen. Onderwijs van gerenommeerde economen en juristen verbonden aan het Fiscaal Instituut Tilburg, het grootste fiscale.

2 Voorwoord Voor u ligt mijn masterscriptie ter afronding van de Masteropleiding Fiscale Economie aan Tilburg University. Na een mooie en leerzame studententijd, komt het begin van een nieuwe periode steeds dichterbij.

Fiscale Economie is een generalistische master met een economische focus, maar waarin ook ruime aandacht besteed wordt aan de juridische aspecten van belastingen.

Masterthesis Fiscale Economie Tilburg University

1 Masterthesis Fiscale Economie Tilburg University Auteur: Joris ten Brink Opleiding: Fiscale Economie Administratienummer: Master Thesis Universiteit van Tilburg.

Master Thesis Universiteit van Tilburg Voldoet de forfaitaire vermogensrendementsheffing van box 3 aan het draagkrachtsbeginsel, of is de .

Download
Master thesis fiscale economie tilburg
Rated 0/5 based on 58 review